Historien, som er basert på sanne hendelser, finner sted i vinterlige forhold i Nord Amerika, 1823. Vi følger et jaktlag med Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) som veileder, men det tar ikke lang tid før både urbefolkningen og naturens selv stopper hele oppdraget. Glass blir brutalt angrepet av en grizzlybjørn, og senere forlatt for å dø i ødemarka av John Fitzgerald (Tom Hardy). Kroppen er både opprevet og skambanket, men drevet av hevnlyst begynner Glass på den lange vegen tilbake til sivilisasjonen.  

Realistisk fortalt

Naturen kan være brutal, og regissør Alejandro González Iñárritu legger på ingen måte et slør over forferdelighetene som rår når man skal overleve ute i ødemarka. Det florerer av blod, slim og snørr på filmens slitne, ubarberte og svette kropper, og man får et innblikk i hvor langt noen er villige til å gå for å overleve. Den blodigste av alle er allikevel Leonardo DiCaprio, og i rollen som Hugh Glass leverer stjerneskuespilleren nok en gang til toppkarakter. Hans brutale reise er så realistisk og rått fortalt at det tidvis gjør direkte vondt å være med på turen. Selv fra et trygt og varmt kinosete. 

prisdryss i vente?

DiCaprio har også tidligere sendt sterke søknader om en Oscar-statuett, men etter å ha sett «The Revenant» har jeg på følelsen at 2016 blir hans store år. Det er nemlig DiCaprios brutale kamp mot naturen som er filmens store beholdning. Nord Amerikas vinterlige ødemark er enestående fotografert, og historien er brutalt godt fortalt av regissør Iñárritu 

FAKTA

Regi: Alejandro González Iñárritu

Medvirkende: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Kristoffer Joner, Will Poulter, Domhnall Gleeson

Sjanger: Drama / Eventyr

Nasjonalitet: Amerikansk

Spilletid: 2 timer, 36 min.

Sensur: 15 år

Terningkast: 5

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00