Bækkevold har gjentatte ganger uttalt at han ønsker å erstatte fast ansatte med frilansere, noe som har resultert i mye lediggang for de fem nåværende musikerne i Musikk i Hedmark (MiH).

– Det er spesielt at MiH har kunstneriske ressurser som ikke utnyttes fullt ut, når de i tillegg utgjør 22 prosent av kostnadene, heter det i konsulentrapporten som ble lagt fram høsten 2015.

Ved juletider i fjor sendte styret i MiH ut vedtektsendringer på høring, hvilket endrer stiftelsens formål til å bli en rendyrket konsertprodusent Dette har møtt massiv motstand fra med-stifter Hedmark og Oppland Musikkråd, som truer med å trekke seg. Fylkeskommunen ba styret sette vedtaket på vent, da de har varslet at MiHs framtid vil bli avgjort i fylkestinget i juni. I februar valgte styret allikevel å avskjedige sine siste fem musikere (i 2008 hadde de 12). De ansattes fagforbund MFO varsler rettslige skritt som følge av vedtaket.

Bækkevold har ikke villet svare på spørsmålet om det har vært hensiktsmessig å fase ut egne ansatte før stiftelsens nye vedtekter har blitt vedtatt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.