Det er noe av spennet i Østlandsutstillingen, som lørdag åpner i Kunstbanken. Det er tre år siden sist Østlandsutstillingen besøkte Hamar, og i år er 25 kunstnere og kunstnergrupper som deltar. Til sammen var det 424 kunstnere som søkte om deltakelse med 1047 arbeider. Så nåløyet er temmelig trangt.

Østlandsutstillingen er en årlig åpen, juryert landsdelsutstilling som viser samtidskunst i de sju østlandsfylkene Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Oslo, Vestfold og Østfold.

Årets østlandsutstilling er den 38. i rekken og har sitt første visningssted i Kunstbanken.

25 kunstnere som deltar er en del færre enn på de forrige utgavene av Østlandsutstillingen. Det betyr ikke at det har vært innsendt færre bidrag, men juryen har i år valgt mange svært store arbeider, og i tillegg valgt to og tre arbeider av flere kunstnere, forteller jurymedlem Aase Marie Brun.

– Med sin store bredde gir Østlandsutstillingen et godt bilde av hva som rører seg, sier hun.

Østlandsutstillingen er vanligvis også en av de beste besøkte utstillingene i Kunstbanken, sier direktør Ingrid Blekastad.

Tre fra Hedmark

Hedmark har i år tre deltakere. Det er maleren Bjørn Terje Nygaard fra Brumunddal, tekstilkunstneren Janne Nes fra Hamar og fotografen Morten Løberg fra Hamar.

For Morten Løberg er det en spesiell anledning. Ikke bare er det første gangen han deltar på Østlandsutstillingen, men han fikk også med alle de tre arbeidene han sendte inn.

– Bildene mine er et resultat av et fire måneder langt stipendopphold i Paris, forteller han. – Jeg hadde eget studio i sentrum av Paris gjennom Ingrid Lindbäck Langaards stiftelse – med formål å fotografere bylandskap på samme måte som jeg nærmer meg tradisjonelle landsskaper, og siden kombinere disse to uttrykkene.

stor bredde

Det første arbeidet publikum møter på vegen inn til hovedrommet er Joakim Blattmanns lydinstallasjon «Treverk», som viser lydene i treverk som tørker. Et annet arbeid som vekker oppsikt er Mari Meen Halsøys bronseavstøpning av kulehull fra et hus i Beirut.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.