Ungdommene i koret Defrost Youth Choir har for sjuende året på rad reist langt hjemmefra i ferien for å framføre musikk andre steder i verden. Denne gangen gikk turen til Sør-Afrika for å delta på World Choir Games, som er verdens største korkonkurranse.

Defrost har konkurrert i de to klassene blandet ungdomskor og pop. Under prisutdelingen ble det jubel i den norske delegasjonen, da det viste seg at Defrost nådde sitt ambisiøse mål og tok gull med høye poengsummer i begge kategorier.

– Jeg er så stolt av ungdommene, stråler dirigent Thomas Caplin.

– Vi har jobbet hardt dette året for å bygge det menneskelige rammeverket, som er helt avgjørende for å prestere på topp musikalsk nivå her i Sør-Afrika. Et bevis på at vi har lyktes med det, i tillegg til gullmedaljer, er at vi har hørt fra flere her nede at Defrost ser ut som en familie som hygger seg sammen på scenen, forteller han.

Som for ungdomskor flest, er det enkelte år stor utskiftning av korister som følge av studier og flytting. Av årets 28 Defrost-korister, kom hele ti med i koret sist høst. Henrik Jahr Bergesen (23) er den eneste av dagens korister som har vært med helt fra starten.

– Defrost har vært en stor del av livet mitt siden 2011, og har gitt meg muligheten til å utvikle meg både musikalsk og som menneske, forteller Henrik.

– Det har vært mye jobbing og mange krevende låter, men når vi står sammensveiset på scenen og representerer Norge internasjonalt, gir det en helt spesiell opplevelse som er så absolutt verdt innsatsen.

En førstereisgutt på kortur er Ludvig Berglund Kristiansen (14), som begynte i Defrost for et år siden.

– Jeg sluttet med fotball for å satse på kor og har ikke angret på det, sier Ludvig.

– Jeg gleder meg til hver eneste øving og sangoppdrag, fordi Defrost er en plass der jeg kan slappe av, samtidig som jeg har det gøy med de andre koristene.

I tillegg til å konkurrere, har Defrost også opptrådt på to konserter i Sør-Afrikas hovedstad Pretoria. Særlig har signaturlåten «Defrost Mashup» og de afrikanske sangene skapt begeistring.

– Når koret har sunget afrikanske sanger, har mange publikummere blitt med i sangen og dansen, forteller styreleder Niels Hagen, som har akkompagnert enkelte sanger på afrikanske trommer.

Etter oppholdet i Pretoria går turen videre nordover i landet, der koret skal nyte noen dager med ferie og safari før de vender hjem til Hedmarken igjen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.