Ambisjonen for påskens tur til Budapest var ikke bare å ta hjem ytterligere edelt metall til Norge, men også å gå til topps i minst én kategori i den 15. internasjonale korkonkurransen i Budapest.

Det lyktes kortet med ved å ta gull og bli champions i begge kategorier de deltok i; blandet
ungdomskor og pop/gospel.

- Koret har arbeidet hardt og målrettet frem til konkurransen med et
krevende repertoar, forteller dirigent Thomas Caplin.

LANG MERITTLISTE

Caplin mener det er en seier både for det norske kormiljøet og for ungdommene selv når de klarer å hevde seg så godt i internasjonale konkurranser.

- Å slå internasjonalt anerkjente konkurransekor fra blant annet Sverige og Ungarn bekrefter korets høye nivå i dag, sier Caplin.

Defrost har allerede bevist sine musikalske kvalifikasjoner ved å synge til gull i World Choir Games i USA i 2012 og European Choir Games i Østerrike i 2013.

DELTOK MED EGET ARRANGEMENT

Defrost er et kor som tør å satse utradisjonelt. Ett av stykkene i popklassen, Defrost Mashup, hadde to av ungdommene i koret selv arrangert. Det er ifølge dirigent Caplin svært sjeldent i internasjonale korkonkurranser.

I klassen blandet ungdomskor hadde Defrost verdenspremiere med stykket Invictus av den kjente komponisten Ivo Antognini.

- Vi har trygghet for at vi kan det vi skal. Vi kan la energien synke fra hjernen og ned til hjertet når vi opptrer og viser utstråling og glede på scenen. Det merker både publikum og dommere. Defrost fortsetter å smelte hjerter med sin sang, sier Caplin.

OPPTRÅDTE PÅ ELVECRUISE

Styreleder Jørgen Lundsveen er svært fornøyd med koret:

- Det har vært fantastisk artig å være norsk korsupporter i Budapest i påsken. Ungdommene har vært flotte ambassadører for Norge og også gjort seg bemerket gjennom spontane opptredener her nede, blant annet på elvecruise på Donau, sier han.Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.