29 ungdommer i «Defrost Youth Choir», fikk instruksjoner fra Järvi Järvinen, en profesjonell koreograf og scenedirektør fra Finland, denne helgen.

Koret jobber fram mot World Choir Games, i Sør-Afrika. Defrost Youth Choir skal nemlig delta i den gjeve, internasjonale korkonkurransen i Tshwane. Det er i denne anledningen at den profesjonelle hjelpen er importert inn fra Finland, for å bistå Hamar- koret under en intens øvingshelg.

Etter en eksentrisk og frigjørende øvingsoppgave hvor koret skulle bevege seg slik de følte musikken, stilte koreografen seg midt blant ungdommene, og sa; «I’ll tell you this, you all looked so beautiful».

Kor-koreografi

For å kunne tilby det lille ekstra, skal Defrost bevege seg og ha innlevelse til musikken, følelsene og budskapet.

-Når man tenker på kor, så tenker man gjerne på noen som er likt kledd, som står der på rekke og rad og ser ned i permen. Vi har lyst til å utfordre det litt, være litt utradisjonelle, og by litt på oss selv, forteller kormedlem Martine Børresen fra Hamar.

– Jeg har lært hvordan jeg skal tørre å uttrykke meg mer, og vise med hele meg at jeg mener det jeg synger, legger hun til.

Henrik Jahr Bergersen og Marie Randen er også medlemmer av Defrost Youth Choir, og samtykker i at det beste med en slik øvingshelg, er samholdet.

– Og nye erfaringer, sier de.

– De første tre bokstavene i «koreografi», kommer fra «kor», så det er en ganske tydelig kobling der, sier Thomas Caplin.

Han dirigerer koret, og forteller at han gleder seg veldig mye til konkurransen i Sør-Afrika.

Utfordrende

-Jeg har jobber mye med kor, også her i Norge, og ungdomskor er alltid veldig levende. Dette er min første dag med Defrost, og det mest rørende med dem er at de er veldig åpne, og at de søker kontakt. Vi har jobbet noen timer nå, og jeg merker forbedringer. Dette er utfordrende, men også veldig givende, forteller Järvi Järvinen på engelsk med et snev av finsk uttale, før hun, Caplin og koret går tilbake til ett av klasserommene på lærerskolen, hvor de fortsetter øvelsen ved å gjøre en klassisk kor-greie; synge en sang.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.