Dee Dee Bridgewater går på scenen i Hamar 16. november. Hun er født i 1950 og har tidligere spilt på Kongsberg jazzfestival både i 2005 og 2007. Bridgewater er to ganger Grammy-vinner, blant annet for beste jazzvokalist for albumet «Dear Ella» i 1997.

Hun vokste opp i Michigan, USA med en far som var jazztrompetist og brakte musikkstilen inn i huset der Denise, som hun egentlig heter, bodde.

SKUESPILLER OG SANGER

Ifølge Wikipedia ble Bridgewater som 16 åring med i en r&b-trio som opptrådte i Michigan. Som universitetsstudent turnerte hun med et jazzband i Sovjetunionen i 1969 og i 1970 giftet hun seg med trompetisten Cecil Bridgewater.

Begynnelsen på Dee Dees jazzkarriere var likevel tidlig på 70-tallet da hun var vokalist i Thad Jones-Mel Lewis Jazz Orchestra. Da samarbeidet hun med blant andre Sonny Rollins, Dizzy Gillespie, Dexter Gordon, Max Roach, Rahsaan Roland Kirk.

I 1974 kom hennes første album «Afro Blue» samtidig som hun spilte i musikalen The Wiz. For rolle som Glinda, den gode heks i denne musikalen, mottok hun en Tony Award i 1975. Senere var hun med i flere sceneproduksjoner.

For erollen som Billie Holiday i stykket «Lady Day» i Paris på 80-tallet ble hun nominert til Laurence Olivier Award.

På slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet returnerte Bridgewater til jazzverden. Hun sang på Montreux Jazz Festival i 1990 og i 1994 startet hun et samarbeid med Horace Silver, som hun alltid hadde sett opp til.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00