• Roy André Jacobsen, Betina Olsen. Mia Kambestad og Tommy Halvorsen
    FOTO: KRISTIAN EINANG

- Det kommer til å bli en påske med mye spilling og lite søvn, mener TG-debutant Eirik Sigurdsøn (17). Han er blant de 5600 menneskene som nå er i ferd med å fylle Vikingskipet med datautstyr, reoler og mengder med lys og lyd. Kompisen Magnus Leine har vært med på TG tidligere, og han har trua på at årets påske kommer til å bli meget begivenhetsrik. 

- Jeg har gode minner fra tidligere påskeferier i Vikingskipet. Man blir kjent med mange mennesker gjennom internettet, og her har jeg anledning til å treffe venner som jeg vanligvis ikke har anledning til å møte, sier Leine. Påsken forbindes av mange med fjelluft og hytteliv, men Leine forteller at han trives langt bedre med skjerm og tastatur enn med bortover-ski og rød Swix.

- For meg blir dette en helt perfekt påske. Jeg liker uansett ikke å stå på ski, sier han. Begge kompisene har planer om å få med seg mest mulig av det begivenhetsrike programmet som blir servert under årets dataparty. 

- Her skjer det noe hele tiden, men man må selvsagt sørge for å sove nok til at man ikke blir helt utafor, sier Leine.

TG tiltrekker folk fra hele landet til Vikingskipet, og noen av de aller ivrigste deltagerne var på plass hele 12 timer før dørene ble åpnet. 

Betina Olsen og Mia Kambestad kan fortelle om en kjedelig og ubehagelig natt på toget fra Bergen til Hamar.

- Vi reiste fra Bergen tirsdag kveld, og det var ikke så veldig enkelt å ta toget med så mye utstyr, forteller Kambestad.

Vel framme i Vikingskipet var allikevel stemningen veldig god. 

- Akkurat nå gleder vi oss bare til å komme skikkelig i gang, sier Olsen. Som TG-debutanter har venninnene store forhåpninger til årets dataparty.

- Det kommer nok til å bli en god del spilling, men vi skal også prøve å få med oss mye av det som skjer på scenen. Vi er begge interessert i Cosplay (utkledning journ.anm.), og vi gleder oss spesielt til å følge med på Cosplay-konkurransen, sier Kambestad.   

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00