Kultur er en brobygger, vi er alle forskjellige, men like, og sammen er vi sterkere enn kryssfinérboksene vi ramlet ned fra i starten av forestillingen. Nå som tematikken er unnagjort, la oss fokusere på de rytmiske og musikalske prestasjonene i Bivrfrost. Vi møter Frikar-lausdanserne og Kingswings Crewet (pluss Mathias Jin Budtz fra Deep Down Dopeizm) i en serie utrolig heftige battles, hvor de vekselvis imponerer skjorta av hverandre. Hvem som har det kuleste kunstuttrykket? Hvem klarer å bygge Bivrfrost og vinne prinsessa? Bevegelsesrepertoaret til lausdans og breakdans viser seg å ha mange fellestrekk, og forsoningen kommer når Frikarene sparker hatten av med ett spenstig hallingkast, og breakdanser Trond André Hansen bruker den til å gjøre en durabelig headspin. Utrolig morsomt. Breakdanser Marvin Melås har også et komisk talent, og høstet mye latter med sine små, velnyanserte reaksjoner.
Det et dog et par momenter som kunne trengt litt finpuss. Scenekampsekvensen kunne med fordel inneholdt mer capoeira, og ikke alle freezes var helt synkroniserte. Kung-fu bevegelsene til Vetle Springgård lå ikke like godt under huden som hans andre krumspring, men alt dette er selvfølgelig flisespikkeri.

Fabelaktig musikk

Musikken er med på å bryte ned barrieren mellom kunstuttrykkene. De har virkelig lykkes med lydbildet, og fusjonen av folkemusikk, beatboxing og elektronika viderefører tematikken til scenebildet. Det var virkelig imponerende å høre hva Amina Sewali klarte å trylle fram med sitt veltrente stemmebånd og effektpedaler.

En dans på bokser

I sine strabaser med å bygge broen flyttes koreografien opp på de 13 kassene de har til disposisjon. Byggeklossene er et morsomt element, og blir utnyttet til det fulle. Og enda litt til. Tidvis er det unektelig både imponerende og kreativt å se mannfolka leke med fysikk og akrobatikk, men det horisontale Tetris-spillet hadde sine dødpunkter. Selv om symbolikken er sterk, sitter man igjen med følelsen at regissøren gjerne ville at forestillingen skulle være mer enn den er; nemlig en kul, mannlig danseoppvisning med stilige kulisser.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00