Kl. 17:30 var det klart for femte forestilling av «Vår egen nøtteknekker». Danselinja ved Stange videregående skole og PS: Dance hadde torsdag et strabasiøst dansemaraton, da de spilte seks danseforestillinger på en dag!

Utvikler seg

– Det har vært veldig hektisk, forteller Janicke Tønnessen (18).

– Forestillingene har gått kjempe bra. «Vår egen nøtteknekker» blir bedre og bedre for hver gang vi framfører den, fortsetter hun.

Therese Slob, som er lærer ved PS: Dance og spiller rollen som hovedpersonen «Klara» i danseforestillingen, forteller også at det bare blir bedre og bedre.

– Det tetter seg til, og har utviklet seg mye i dag, sier Slob.

– Det er så morsomt å danse på scena, og på en slik dag lærer man mange ting, sier Oona Sund (17), som ordner seg til forestilling i garderoben på Hamar teater.

– Underveis tenker man; «det må jeg gjøre annerledes neste gang». Vi hjelper hverandre og samholdet blir sterkt, fortsetter danseeleven Sund.

– Når det er så mange forestillinger på en dag, lærer man å løse problemene etter hvert, sier Frida Otervik (18), imens hun fester en sløyfe i håret sitt.

– Jeg føler jeg utvikler meg og blir bedre på spontanitet og samarbeid, konkluderer Otervik, før det er på tida å stille seg opp bak sceneteppet.

Forestilling nummer fem

De fire første forestillingene i «Vår egen nøtteknekker»-maratonet, ble holdt for skoleklasser. De to siste forestillingene torsdag kveld, skulle holdes for billettkjøpere.

Danselinja og PS: Dance har klart å ha så å si full sal på hvert show. Det var bortimot fullt i den store Teatersalen, da danserne kommer på scenen for å svinge seg en nest siste gang.

Forestillingen gikk hen i blafrende skjørt, kjærligheten mellom den modige nøtteknekkersoldat og Klara, kampen mot de onde musene, og selskapet etter det godets seier.

Det var en solid og hjertelig applaus som fylte Teatersalen etter endt forestilling nummer fem.

Bare å trekke seg opp på ny

– Dette var veldig fint, de er flinke og har god holdning. De holder takta og innholdet var fint, sier Anne Grete Børresen fra publikum etter showet.

Etter den femte forestillingen var det for nøtteknekker-danserne bare å «trekke seg opp» på ny for å fullføre det strabasiøse danse-maraton, som svingte på teateret torsdag kveld.

LES OGSÅ: Showtime i Hamar Teater

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.