• KRISTIAN MØLLER JOHANSEN
  • JOHN BIRKELAND HANSEN

Påsken trekker mange nordmenn til fjells, men det er flere som også foretrekker å tilbringe påskeferien med asfalt under beina. Det var nemlig særdeles bra med liv og trykk i Hamar sentrum da Kristian Møller Johansen, alias Melkeveien, spilte opp til fest foran et fullsatt publikum. Drøyt 200 mennesker var på plass da artisten serverte dansbare påsketoner sammen med sitt faste band.

I tillegg til Møller Johansen består bandet av trommeslager John Birkeland Hansen og Embret Johnsen på tangenter. Det er en trio som gjennom flere fullsatte konserter har demonstrert at de virkelig er i stand til å fenge, og publikum så ut til å nyte hvert eneste sekund av torsdagens påskekonsert

- Et fantastisk bra live-band. Jeg har hørt dem spille flere ganger tidligere, og jeg tror ikke Hamar-folket er helt klar over hva som foregår her i kveld. Dette er musikk av ypperste klasse med noen av de beste musikerne vi har her i området, sier Gudmund Gimse. Gimse forteller samtidig at han ikke er blant elektronika-sjangerens mest ihuga fans, men at gjengen i Melkeveien allikevel klarer å røre noe helt spesielt ved han. 

- Jeg så dem for første gang for nesten to år siden, og det var helt utrolig fett. Hvis det er noen her i kveld som ikke får rockefot av denne musikken må noe være alvorlig galt, smiler han.

Med sin stadig økende musikalske katalog har Melkeveien gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt. Flere av låtene bærer allikevel preg av kortreist inspirasjon, og Møller Johansen har hele tiden vært opptatt av å markedsføre hjembyen og livet på Hamar vest. Selve artistnavnet har han blant annet hentet fra gata han vokste opp i på Hamar-vest, og flere av hans mest trofaste og dedikerte publikummere finner man i hjemstedet Hamar.

- Hvis man har sans for god musikk og god stemning er dette stedet man må være i kveld. Jeg håper at Melkeveien gjør skjærtorsdag-konserten til en tradisjon som varer i mange år, mener Gimse. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00