Årets danseseminar har tittelen «Hvordan lever vi av dansekunsten?», og i løpet av det ukelange seminaret/workshopen «Skisser i bevegelse» (SiB Lab) skal lokale og internasjonale dansere utføre sin egen forskning på bevegelse i møte med visuell kunst.

– Under workshopen vil vi leke med ideen om hva det vil si å sette spor etter sin bevegelse, sier produsent Lilja Björk Haraldsdottir, og legger til at SiB er et viktig samlingspunkt for profesjonelle dansere på Innlandet.

Danser inn på Kunstbanken

SiB Lab er støttet av Kulturrådet, Teater Innlandet, PS: Dance og Kunstbanken Hamar, og organiseres av Haraldsdottir og de lokale dansekunstnerne Annette Brandanger, Therese Slob, Cecile Sleppen Ålskog og Mina Maria Kalfoss.

På mandag og tirsdag har danserne oppholdt seg i Teater Innlandets prøvesal, men fra og med onsdag flytter de bevegelseskunsten inn i Kunstbanken, hvor tekstilkunstner Julie Skarlands verk stilles ut.

– På onsdag skal vi ta litt av bevegelsesmaterialet inn dit, i et møte med visuell kunst, og utforske det tverrfaglige møtet, sier Haraldsdottir.

I kunstbanken blir det i tillegg seminar og performance med Heloise Gold, en anerkjent amerikanske danser, og den norske prisbelønte komponisten Kristin Norderval.

Inviterer til «jamsession»

Senere på onsdagen ønsker de å engasjere de unge i regionen til å danse, og holder en åpen «jamsession» utenfor kulturhuset, hvor barn og unge kan møte profesjonelle dansere. Dette er i samarbeid med PS: Dance ved Therese Slop.

– Det er et initiativ til å samle alt som skjer av dans her denne uken, sier Brandanger, og påpeker at det er flere dansesamlinger i Hamar nå i juni.

– Alle har sine egne prosesser og workshops, men i «jam» så er det på kryss av stil, sjanger og alder. Også de som ikke er en del av noen av prosjektene kan komme for å være med, sier Brandanger.

Åpen visning på lørdag

På lørdag er planen å holde en åpen visning av arbeidet de har jobbet med under uken, enten utendørs eller i Kunstbanken.

– Lørdag er litt åpen fortsatt. Vi har fortsatt ikke bestemt hva som skjer, sier Brandanger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.