Han har danset breakdance i stuen hjemme i Stavanger. Men at besøket i Hamar skulle bli så spennende ante han lite om.

– Det er en stund siden jeg har danset, men nå måtte jeg bare! forteller han.

Han ble med på breakdancefest for alle, etter at KingWings Crew, et av landets mest anerkjente Breakdance-crew hadde vist sine kunster for nesten 1000 publikummere. Også Eskil ble inkludert i miljøet, og fikk seg til og med en luftig tur da Ruben-Arie Slob tok han spontant med på noen tøffe breakdance triks.

Å uttrykke seg uten ord

Dansemiljøet i Hamar fikk virkelig presentert seg. Jentene fra Ps: Dance Crew skryter av festivalen, og synes det er fantastisk at Hamar har fått sin egen dansefestival.

– Dette er stort! Kjempekult å være med, og bra at vi kan vise bredden i dansemiljøet i Hamar, sier Inga Moberg.

– Ja, det er et åpent samfunn, hvor alle kjenner hverandre, og hvor vi gjøre hverandre gode, sier Jannicke Tønnessen.

– Jeg liker at dans er en fysisk kunstform, en god blanding av sport og kunst, forteller Hedda Utkilen.

å VÆRE SEG SELV

– Dans er alt for meg! Det handler om å vise følelser, og å vise seg selv. Jeg prøver å danse hver dag, og har lyst å leve av dans etter hvert, sier Aron Tweve (15).

Både han og Birk Forvemo (13) går på breakdance to ganger i uken, og var med på en såkalt battle på Stortorget, hvor alle som ville fikk anledning til å vise seg.

– Vi lærer triks og moves, og så lager vi vår egen vri for uttrykke oss selv. Det var veldig gøy å vise flere hva vi driver med, sier han.

Dans for alle

Det var ikke vanskelig å be publikum med på festen. Den sosiale ringen ble fort fylt opp med folk, så snart «Blame it on the boogie» var å høre fra høyttalerne.

Etter at publikum fikk kjenne på dansegleden skrudde KingWings Crew opp stemningen enda noen hakk. De halsbrekkende triksene var en stor inspirasjon for mange små. Da disse fikk prøve seg etterpå i en åpen «battle» var det mange kommende talenter å se. Og alle ble inkludert i miljøet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.