Baku (NTB): Island og Danmark var de to nordiske landene som gikk videre i den første semifinalen i årets utgave av Eurovision Song Contest i Baku tirsdag kveld. Finland nådde ikke opp.

Bare 10 av de 18 landene som inntok scenen denne maikvelden gikk videre til finalen, som holdes i den aserbajdsjanske hovedstaden førstkommende lørdag.

De andre som tirsdag kveld fikk en finalebillett var Romania, Moldova, Ungarn, Albania, Russland, Irland Kypros og Hellas. Og med en kypriotisk artist som deltar for Hellas, har den lille øynasjonen innerst i Middelhavet to finaleklare artister.

Norges representant, Tooji, skal ut i semifinale torsdag. Det skal også svenskenes bidrag og 16 andre artister og grupper. I tillegg til de 20 landene som kvalifiserer seg fra semifinalene, er seks land forhåndskvalifisert: De fem store – Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Spania og Italia – og selvfølgelig vertslandet og vinneren fra i fjor, Aserbajdsjan. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.