Damenes Aften ble stiftet i 1992 av dirigent Erland Dalen. Nå er koret for lengst myndig, og i en alder av fem og tjue har Damenes Aften utmerket seg både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Suksess

Det lokale damekoret har markert seg med 18 julekabareter og over 20.000 tilskuere til sammen, vunnet åtte førsteplasser i korkonkurranser både i Norge og utenlands, og underholdt sangglade hamarsinger mange ganger i kulturhuset. Det er klart at Damenes Aften er et etablert og suksessfullt kor, med mange rungende vokaler på samvittigheten.

-Vi har faktisk åtte førsteplasser fra korkonkurranser, så vi bestreber ganske ålreit kvalitet, forteller dirigent Erland Dalen.

Han legger til at Grand Prix er en av de åtte prisene.

Damenes Aften har også gitt ut to CD-er. «Mitt Hjerte er Ditt» ble utgitt i 2003 og «Crossing Countries» ble gitt ut i 2007. Koret vant også en konkurranse med sin innspilte musikkvideo, for beste underholdningsverdi.

Fødselen

-Vårt poeng var å få folk til å begynne å synge, fordi det er mange som ikke tør å synge i kor. Vi startet et lavterskel prosjektkor, også var det mange som ville være med videre, Erland Dalen forteller om korets dannelse i ’92.

-Vi jobber for å være tro mot de forskjellige sjangerne, og er et utradisjonelt kor, legger han til.

Dirigenten håper at koret fra fødselen til nåtid har betydd en del for kulturlivet i Hamar, og at koret har bidratt til at flere folk har begynt å synge.

Videre på vegen

Til våren skal Damenes Aften ut i konkurranse igjen, etter helgens jubileum, og julens cabaret.

-Konkurranser skjerper fokuset i koret, og er veldig oppbyggende, forteller Dalen.

-Vi har drevet på i mange år, og en dirigent skal ikke holde på så lenge at koret får lyst til å skyte ham, flirer han.

Enn så lenge lever den erfarne dirigenten uten kulehull, og Damenes Aften gjør seg klare til konsert.

Med en besetning på 20 kvinner fra noen og tjue til femti, få innbyttere, og et høyt nivå, regnes Damenes Aften som et stabilt kor.

På lørdag står det 25 lys på kaka.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00