LONDON: Noen titalls ivrige bryllupsfanatikere har tatt oppstilling ved Westminster Abby med sovepose, telt og fluktstoler for å sikre seg god utsikt. Enda flere fotografer og journalister har møtt opp for å dokumentere ventetiden deres.
Spesielt populær denne dagen er Anne Daley og den tre år gamle king Charles-spanielen Camilla, iført tiara og slør for anledningen.
- Dette bryllupet er spesielt fordi det ikke er arrangert. Det er ekte kjærlighet, sier Daley til NTB.
Hun har derfor tatt turen fra Cardiff i Wales for å feire William og Kates bryllup.
- Kate er ikke av blått blod, ikke fra aristokratiet. Hun er som oss.
- Jeg gleder meg mest til tiaraen. Det gjør vi begge. Camillas tiara er en av kronjuvelene fra Tower, understreker hun om kjæledyrets hodepryd som fortsatt er iført prislapp.

Pynter

Hundrevis av arbeidere gjør sitt for at London skal skinne fredag. Byens gater feies, fasader er pusset, det henger Union Jacks over gater og torg, og prins William og Kate Middletons blide åsyn pryder butikkvinduene.
Samtidig er tusenvis av bryllupsturister fra hele verden i ferd med å innta den britiske hovedstaden. Mens mange av byens innbyggere holder seg hjemme for å slippe kaoset, er flere hundre tusen mennesker ventet til London de neste dagene, voktet av 5.000 politifolk og holdt i sjakk av 11.000 sperringer.
Det er allerede blitt vanskelig å ta seg rundt bryllupsløypa. Politiet undersøkte onsdag kummene ved kirken mens ivrige tyske, franske og amerikanske turister tok bilder og poserte.

Superfan

Men den mest ihuga rojalisten ved Westminster Abbey er 56 år gamle John Loughrey. Han har holdt fortet ved kirken siden mandag som selverklært superfan av prinsesse Diana.
Han håper varselet om regn og vind ikke slår til, men sier været uansett ikke spiller noen rolle.
- De første tolv timene var verst. Hele verdenspressen jaktet på meg. Bildet mitt er over alt, sier han.
- Du snakker med en kjendis, kjære. (©NTB)
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.