Sætre er nominert for tegneserieromanen «Fallteknikk», som også har skaffet henne Brageprisen 2011 og kulturdepartementets pris for beste tegneserie i barne- og ungdomslitteraturen samme år.

Sætre er animatør, illustratør, tegneserieskaper og oppvokst på Brøttum, men jobber i dag fra hovedstaden. Hun var i fjor med i konkurransen om å få utsmykke det nye kulturhuset i Hamar, men nådde ikke helt opp i trioen som til slutt fikk oppdraget.

350.000 danske kroner

Nå kan hun i stedet bli en av de første til å hente hjem den nyetablerte barnebokprisen fra Nordisk råd.

Den norske forfatteren Aina Basso er nominert for «Inn i elden». Fra det samiske språkområdet er forfatter Signe Iversen og illustratør Sissel Horndal nominert for «Mánugánda ja Heike».

Prisen er på 350.000 danske kroner, og deles for første gang ut i forbindelse med Nordisk råds sesjon i Oslo i slutten av oktober.

Tajik: - Likestilling

- Et løft for barne- og ungdomslitteraturen var en av hovedprioriteringene under det norske formannskapet i Nordisk Ministerråd i fjor. Med disse nominasjonene er det tatt et viktig skritt for å likestille barne- og ungdomslitteratur med all annen litteratur, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Reglene og nominasjonsprosessen for den nye prisen er de samme som for Nordisk råds litteraturpris. Juryen består av 23 representanter fra ni land. Det er to nominerte bøker fra henholdsvis Norge, Danmark, Finland, Island, Sverige, Færøyene, Grønland, Åland og det samiske språkområdet. (©NTB)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00