De er kanskje mest kjent på grunn av bomberekvisitten som satte byen på hodet, men nå ruller kameraene igjen for brødrene Dahlsbakken. Sammen med lillebror Oskar, er manusforfatter og regissør Henrik i ferd med å avslutte innspillingen av sitt nyeste filmprosjekt.

50 minutter lang

«Å vende tilbake» er Henrik Dahlsbakkens (24) største filmprosjekt så langt. Novellefilmen vil bli cirka 50 minutter lang og historien er basert på egne opplevelser fra oppveksten, samt enkelthendelser familie og bekjente har fortalt opp gjennom årene.
Filmen tar for seg en avgrenset konflikt, satt til et norsk utkantstrøk, og foregår utelukkende innad i en familie på fire; en far, en mor og to brødre på 14 og 17 år. Selve innspillingen har foregått i krevende omgivelser og ugjestmildt vær ute i villmarken. De har jobbet i Jotunheimen, Rondane, Koppang, Rena og nå til slutt i Ringsaker, og på søndag avsluttes innspillingen.

kommet langt

I rollen som familiens far finner vi skuespilleren Ingar Helge Gimle. Han er kjent fra populære filmer og seirer som «Nav», «Etaten», «Hotel Cæsar» og «Kong Curling», men nå er han altså i tett samarbeid med Henrik og Oskar Dahlsbakken. Skuespilleren er full av lovord når han skal beskrive arbeidsforholdet.
- Dette er unge og dedikerte folk som virkelig vil lage film. De har jo rukket å lage en god del filmer til tross for sin lave alder, så her snakker vi nok om to filmskapere for framtiden, skryter Gimle.
- Det er sjeldent at så unge folk som Henrik har rukket å gjøre så mye. Han er jo proff allerede, legger han til.

Snøstorm, regn og sol

Som manusforfatter, produsent og regissør kan man i alle fall slå fast at Henrik ikke ligger på latsiden. Lillebroren Oskar (21) har nå fått fast rolle som fotograf, og Henrik forteller at produksjonen har vært en krevende prosess så langt.
- Vi har jobbet i snøstorm, regn og strålende sol, og selv om været har vært ekstremt til tider har vi til gjengjeld fått noen veldig fine bilder, sier Henrik Dahlsbakken. Han har fått god hjelp av Østnorsk Filmsenter til å dekke produksjonskostnadene, og regissøren beskriver filmen som et regionalt prosjekt ettersom innspillingen har foregått utelukkende i Hedmark og Oppland. Filmen er ventet ferdigstilt til våren.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.