I mai 2018 slapp Espen Eriksen Trio og saxofonisten Andy Sheppard sin første plate sammen. Plata «Perfectly Unhappy» – med åtte nye sanger signert Espen Eriksen spesielt for dette prosjektet, har mottatt svært gode kritikker og kvartetten har spilt for fulle hus i hele Europa, forteller Anja Katrine Tomter.

Starten

«Historien startet i mai 2016 da Andy Sheppard var gjest med Espen Eriksen Trio på to konserter i London», heter det i pressemeldingen. «Det var full klaff fra første tone. Samspillet satt umiddelbart og det var som om Eriksens melodier skulle vært skrevet nettopp for Sheppard. Dette ble starten på et nytt samarbeid og etter turneer i Norge og Sør-Korea ble plata spilt inn i oktober 2017. Gjennom turnering og plateinnspilling har trioen og Sheppard skapt et felles språk som vil appellere både til fans av Eriksen og Sheppard, og utvilsomt også tiltrekke seg nye fans».

Plateslippet ble fulgt opp av en lang rekke konserter høsten 2018 i både Norge, England og flere andre land.

Espen Eriksen Trio

Espen Eriksen Trio ble etablert i 2007 og har opparbeidet seg en sterk stilling på den internasjonale jazzscenen. «Trioens «melodiske minimalisme», med sterke temaer og en «less is more»-tilnærming i arrangementer og framføring, blir gang på gang trukket fram som unik», heter det fra AnJazz.

Trioen har gitt ut fire plater på det norske plateselskapet Rune Grammofon som alle har blitt hyllet av tunge internasjonale publikasjoner. Trioen består av Espen Eriksen – piano og komposisjoner Lars Tormod Jenset – kontrabass og Andreas Rye – trommer.

Andy Sheppard

Gjennom en karriere som spenner seg over fire tiår og samarbeid med blant andre George Russel og Gil Evans, har den britiske tenorsaxofonisten Andy Sheppard vist seg som en av Europas fremste saxofonister. I det siste har han konsentrert seg mest om sin eget band, Andy Sheppard Quartet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00