Med Tor Karseth som manusforfatter har Bygdesnadder nr. 24 fått et helt nytt ansikt og presenterer en sammenhengende historie. Her er det ingen groviser, ingen underbukser og ingen rare parykker. Istedenfor får lokale politikere gjennomgå, og en ny storkommune blir presentert. For noen publikummere er det antakeligvis en skuffelse, men på premièren virket det som flesteparten var mer enn fornøyd. De klappet takten på sangene, ropte sine lovord og fikk nok å flire av.

Mer enn Løten

Bygdesnadder 24 er et satirisk syngespill, i kjent Karseth-stil. Poengterte vitser, gode ordspill og originale påfunn er hans kjennemerke. Dermed er revyen høyst underholdende. Det skjer faktisk såpass mye at det er noen ganger vanskelig å få med seg alle poengene. Men med så mange lag av humor er det faktisk noe for enhver.

Selv om utgangspunktet er Løten, med de lokale politikerne i spissen, utvides horisonten til naboene, og slik sett er revyen, kanskje for første gang, veldig aktuell for hele nærområdet. Nordbygdarevyen fortjener dermed et større publikum i år.

Helhetlig gjeng

Den nye planen for kommunene blir presentert som visjon Orion, som fører til en sammenslåing av Hamar, Elverum og Løten, med nytt navn: HEL.

Revyen har over 20 år erfaring, og er dermed godt rustet til det nye konseptet. Scenene skiftes like kjapt og elegant som før, lyssettingen er effektiv, tekstpugging er på plass og fortellingen har nok fart. Aktørene har denne gangen likevel en større utfordring, det kreves litt mer å spille en karikatur av en politiker enn å være en bygdetulling. De klarer det med glans!

Underholdende musikk

De musikalske avbrekk gir en god avveksling, og nivået er høyt. Det gjelder både bandet, som sitter oversiktlig plassert over scenen, og aktørene, som leverer med god innlevelse og teksting. Sangene er basert på kjente melodier, og er velformulerte.

Revyen fremstår alt i alt som meget aktuelt i år, og spilles sju ganger til, fram til 20. november.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.