Det har gått sju år siden forrige møte med den spesialtrente hypersoldaten Jason Bourne, og helten er i sørgelig forfatning etter flere lange år i asyl. Han lider av post traumatisk stress syndrom, og lever av å bokse i slummen for småpenger. En dag dukker det opp hemmelig informasjon fra øverste sikkerhetsnivå, og med det starter også et nytt eventyr med den populære actionstjernen.

Mer Enn action

Bourne nøstet opp store deler av hans ukjente fortid i løpet av de tre foregående Bourne-filmene, og i «Jason Bourne» fortsetter han jakten på å fylle tomrommene. Det blir som vanlig en underholdende og actionfylt katt-og-mus-lek med hans gamle arbeidsgivere i CIA, og Bourne har på ingen måte glemt gamle kunster. Her lar man seg underholde av taktikeren Jason Bourne i like stor grad som krigeren, og med det byr filmen på mer en hodeløse patronsalver og eksplosjoner. 

Strøkent håndarbeid

Som actionfilm er «Jason Bourne» teknisk strøkende. Biljaktene er strålende skutt, og lydeffektene overbeviser. I klassisk Hollywood-stil blir man sugd inn i handlingen, og minuttene flyr unna før rulleteksten omsider setter et midlertidig punktum i historien om Jason Bourne. Fortellerstilen og handlingen i «Jason Bourne» oppleves allikevel litt for lik de foregående filmene, og det hadde vært på sin plass med litt variasjon selv om regissør Paul Greengrass («The Bourne Supremacy», «The Bourne Ultimatum») nok mener det motsatte.

Fakta

Regi: Paul Greengrass.

Medvirkende: Matt Damon, Julia Stiles, Alicia Vikander, Tommy Lee Jones, Vincent Cassel.

Sjanger: Action/Thriller.

Nasjonalitet: Amerikansk.

Spilletid: 2 timer, 3 min.

Sensur: 15 år.

Terningkast: 4. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.