I sommer hadde Kvennstuguteatret stor suksess med forestillingen «I skyggen ta krigen», med både regi og manus av Johanne Margrethe Kippersund Nesdal. Rundt 2.500 så forestillingen, og det var også påtrykk om å sette den opp igjen, som Kåre Bryhni i PR-komiteen sier.

Men til neste sommer valgte de likevel en ganske annerledes forestilling. Nå blir det Johan Falkbergets Bør Børson jr. som skal ta turen til Vallset. Og det blir igjen Johanne Kippersund Nesdal som skal sørge for regien.

– Miljøet i Kvennstugua er jo som skapt for Bør Børson, sier Kåre Bryhni. – Det er jo Olderdalen dette her.

Mer Kjøtt på damene

– 27. november blir det info- og kickoffmøte på Vallset skole, forteller Margrethe. 1. desember blir det audition.

– Vi har masse fine folk i Kvennstuguteateret, men er også interessert i nye fjes, sier Kåre Bryhni.

– Selve hovedrollen som Bør er sikkert en drømmerolle for mange ...

- Men det er også noen av karakterene som har litt lite kjøtt på beina, sier Johanne. – Det gjelder særlig kvinnerollene, så det har jeg tenkt å gjøre noe med.

– Vi ble en veldig sammensveiset gjeng i fjor, og jeg håper å kunne ta denne stemningen videre.

Wesenlunds børson

Det var i 1972 at Falkbergets roman fra 1920 ble omgjort til teatermusikal, med musikk av Egil Monn-Iversen og manus av Harald Tusberg. Urpremièren fant sted på Det norske teater i 1972, med Rolv Wesenlund i hovedrollen som Bør Børson Jr.

For 30 år siden ble musikalversjonen med Rolv Wesenlund også spilt i Hamar, i det som den gangen het Kulturhuset på Utstillingsplassen.

Siden har «Bør Børson jr» blitt spilt ikke minst av amatørgrupper over hele landet. For den litt enkle ungkaren som slår seg opp som storkar, er en skikkelse som trives mange steder og som mange drar kjensel på.

I slike tilfeller spilles det gjerne på dialekt, og det kommer til å skje i Vallset også.

– Det blir gørvællseting, som Kåre Bryhni sier.

Så nå er spørsmålet hva Størens konditori kommer til å hete i Kvennstugua?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.