Misbruk, overgrep, forsømmelse og uforstand. Det er ingen lett tematikk som tas opp i Bror Hagemanns «Leo». I omfang er den ganske så beskjeden, men kanskje nettopp derfor virker historien så sterkt. For hovedpersonen, 17-årige Leo, er ikke en gutt som hevder seg på noen måte, men er en sårbar sjel som blir vitne til og tar inn over seg atskillig av småbyens mørke sider. «Leo» er også et småbyportrett fra Østlandet; handlingen er lagt til Gjøvik på 80-tallet og Yvonne, som Leo er forelsket i, har vært håndballkeeper på Brumunddal.

Leo er en gutt som ikke finner seg til rette i hverdagen. Han har sine håp og drømmer, men er også et offer for samfunnets mørke krefter. De støter sammen i et lite kammerspill av en roman som kanskje ikke overrasker, men som scorer på sin lavmælte stemning og underliggende spenning. «Leo» er vond lesning, og er den kanskje aller såreste noensinne av Hagemanns lavmælte romaner. Det er nok heller ingen av dem som griper fastere tak enn denne.


Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.