Det opplever gutten i Vegard Markhus’ billedbok «Ei kjedelig bok». Det åpner med at han synes boka er så kjedelig at han har sovnet allerede før det begynner. Og når han våkner, er han sur.

«Eg skulle ønskje eg var i ei anna bok», sier han.

Men hvordan rømmer du fra ei bok, når du ikke kommer ut på noen av sidene? Og hva skjer når du har greid å rømme og vil tilbake igjen?

Slik er prosjektet i denne originale billedboka. Vegard Markhus står for både den tekst og illustrasjoner, og nettopp samspillet mellom teksten og det som visuelt skjer på sidene, inkludert håndskreven tekst, er noe av styrken ved boka. Det er ei bok om å lese, tegne og skrive, med masse artige poenger. Det er også ei bok om å oppleve litteraturen som en plass som gir både mening og glede. Og det er ei bok som leker både med seg selv og sine lesere – i hvert fall dem som er igjen etter advarselen på omslaget: «Dette er ei kjedelig bok. Ikkje les den».

Det er et gøyalt anslag, som varieres ganske fiffig, selv om noen av poengene etter hvert trekkes ganske langt ut.

Terningkast: 4

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.