Jeg-personen har flyttet inn i leiligheten til kjæresten Victor. Der har hun fått både kleshengere og en skuff til te. De er sammen på et vis, men det synes ikke å være mye som binder dem sammen. Han liker flysimulator. Hun liker å leke med naboens katt. Og så liker hun å tenke på forholdet til venninna Pernille som hun i glimt kan føle en slags nærhet til.

Så hva slags bokprosjekt er dette? Framfor alt gir den et tidsbilde av unge mennesker som opplever verken kontakt med hverandre eller noen meningsfylt aktivitet, men som fyller dagene med å la tida gå. I den yngre samtidslitteraturen har boka mange paralleller, men Stangebye gjør det bedre enn de fleste, både gjennom sin presise språkbruk og hovedpersonens skrudde humor. For «Lufte gaupene» er også ei morsom bok. At den i tillegg er rimelig desperat på sitt vis, gjør dette til en utgivelse det er vel verdt å stanse opp ved. Det er dristig gjort å skulle få med seg leseren gjennom så lite temperatur, men Stangebye har virkelig fått det til.

Terningkast: 5

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.