Pia Edvardsen, datter av forfatteren Tove Nilsen, tar ikke de store ordene og dramatiske grepene i bruk i sin debutroman. «Vi var aldri brødre» er en vakker og stemningsfull liten roman om to søstre og foreldrene deres.

Som så ofte i nye norske romaner er utgangspunktet sykdom eller dødsfall i familien, som fører til at familiemedlemmene møtes. Sommerstemningen hos farmoren skaper minner om tidligere tiders feriestemning, samtidig som møtet understreker hvor fjernt de har kommet fra hverandre. Og det er denne kontaktløsheten, denne mangelen på nærvær, som er tema i romanen. Ikke minst reiser spørsmålet seg hvorfor det er blitt slik. Og suget etter svar og forståelse formidles gjennom en språklig ro som gjør romanen både vakker og vemodig.

Det er ikke mange debutanter som tar sjansen på å ta handlingsdrivet så langt ned, og likevel greier å ivareta spenningen. At Pia Edvardsen lykkes i sitt ganske ambisiøse prosjekt, gjør henne til en debutant å være oppmerksom på.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.