Klart og levende viser journalist Marte Spurkland hvor mangfoldig og utfordrende det tredje og siste året på en videregående skole utenfor Oslo kan være. Vi følger læreren Anette og elevene hennes fra høsten av, og til utdelingen av vitnemålet, da det viktige kapitlet som danner fundamentet for ungdommenes framtid i prinsippet er forbi. I praksis gjenstår likevel en periode før voksenlivet starter for alvor. Heldigvis.

For underveis i avslutningsåret skjer så mye som påvirker videre valg. Alt fra det mest positive, til det verst tenkelige. Et bedre resultat enn noen forventet på ei prøve den ene dagen, voldtekten ei av jentene blir utsatt for natta etter. Eksemplene på skjellsettende hendelser er mange, spennet stort, og arbeidsmengden som den dedikerte læreren Anette legger på skuldrene sine, er svimlende. Men hva er vel mer verdt enn å delta i samfunnet som klassen faktisk utgjør? Fylt av sorger, gleder, nederlag, seire, og ikke minst en stor grad av gjensidighet. Kort oppsummert det fargerike fellesskapet forfatteren her skildrer i en form jeg fort dras inn i.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.