I fjorårets roman «Til Capri» fortsatte forfatteren Tron Jensen å la sine hovedpersoner oppsøke søreuropeiske turistmål. I romanen «En uoppredd seng» (2012) la han handlingen til en kokende het uke i Nice. I fjorårets roman lot han turen gå til Capri. I løpet av ei kort uke rekker hovedpersonen Erik å besøke både Villa San Michele, Den blå grotte og ikke minst den hemmelighetsfulle Villa Malaparte, som er avbildet på bokomslaget. Og skildringen av denne villaen er det mest spenningsfylte i romanen.

Men hovedpersonen Erik rekker også å legge an på både to og tre kvinner på Capri. Den ene – Clementine med de brede lårene – reiser han til og med sammen med. Han er en intellektuell, litt tafatt og selvsentrert middelaldrende mann, som en gang hadde vært forelsket i Clementine. Men hun innfrir ikke drømmene hans; han synes hun er både konvensjonell og forutsigbar, mens han oppfatter seg selv som både søkende og villig til å utprøve det utradisjonelle. Men romanen avslører ham også som en dreven selvbedrager.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.