Det er denne litt pratsomme hyggen ved å sees igjen, som er noe av sjarmen ved Anne B. Ragdes femte bok i serien som startet med Berlinerpoplene. Det er ikke den store dramatikken som preger serien for tida. Og «Liebhaberne» er definitivt ikke ei bok du starter med, uten å ha lest de fire første. Til det henger de altfor tett sammen, uten at det er noen svakhet.

Det kulturhistoriske aspektet er blitt enda tydeligere understreket denne gangen. Arbeidsliv, interiør, møbler, matlaging – Ragde sparer ikke på de beskrivende detaljene. Det er slik som når du kommer på sommerbesøk til den ikke helt nære familien. Da er du alltid litt spent på hva som er til middag. Og har de ikke ommøblert litt? Så la gå at det blir ikke nødvendigvis veldig spennende litteratur ut av det. Men de som har vært med Ragde til Neshov-land fra før, synes sikkert det er greit med en oppdatering. Hittil har de kjøpt over en million av disse bøkene, og det stanser nok ikke med det.


Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.