Torun Lian fikk Litteraturprisen og Øyvind Torseter fikk illustrasjonsprisen for «Alice svømmer ikke» – ei barnebok som naturlig nok ligger an til å få kraftig medvind av prisutdelingen. Og det er medvind som fortjent.

Boka kan i både tekst og illustrasjoner virke enkel og nærmest ukomplisert. Det er noe av kunsten så drevne folk som Torun Lian og Øyvind Torseter behersker, at de kan gi det tilsynelatende enkle både dybde og kompleksitet. Alice er ei litt pinglete, stille og forsagt jente; det er slik hun også skildres i Torseters illustrasjoner. Men den introverte Alice har også en indre styrke som også uttrykkes i illustrasjonene. Det er dette sammensatte bildet av henne som er så fint, og som gjør boka til et svært spennende og sammensatt portrett.

Både Lian og Torseter har hver for seg fått mange priser i sine karrierer. Og denne gangen er det nettopp samspillet i tekst og bilde som gjør dette til en særegen og flott utgivelse.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.