Heltene og skurkene fra Kjell Aukrusts Flåklypa-univers er ute på nye eventyr i juleheftet «Aukrusts jul: Flåklypa 2016». Haakon W. Isachsen har skrevet manus og Thierry Capperzone har levendegjort figurene med sin gode strek. Fortellingen er satt sammen av to parallelle historier fra førjulstida i Flåklypa. Den griske investoren Knoph Swane besøker bygda for å lure til seg eierskapet i meieriet Slidre Dampysteri. Problemet er at ingen vet hvem som faktisk eier meieriet. Bestyrer Ollvar O. Kleppvold vil gjøre alt for å unngå at meieriet havner i feil hender, og han iverksetter både Solan Gundersen og Emanuel Desperados for å finne ut av eierskapet.

Samtidig rammes bygda av en rekke mistenkelige tyverier og innbrudd. Tyvene har stor apetitt for julemat og generell julehygge, og det eneste de etterlater seg er knøttsmå spor i snøen. Islandske smånisser har inntatt fjellet over Flåklypa.

Historien er fortalt i en morsom tone som burde passe både store og små lesere. Kjell Aukrust var meget beskrivende i skapelsen av sine originale karakterer, og i årets julehefte finner man plass til mange herlige detaljer fra forfatterens univers. Solan, Ludvig og Reodor kjenner alle til fra før, men det er spesielt artig å lese mer om den temperamentsfulle bestyreren Ollvar O. Kleppvold. Illustratør Capperzone bidrar med gjenkjennelige tegninger av de velkjente karakterene og manusforfatter Isachsen tar Flåklypa inn i år 2016 på en gode måte. Årets julehefte byr på både latter og julestemning.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.