Heltene og skurkene fra Kjell Aukrusts Flåklypa-univers er ute på nye eventyr i juleheftet «Aukrusts jul: Flåklypa 2016». Haakon W. Isachsen har skrevet manus og Thierry Capperzone har levendegjort figurene med sin gode strek. Fortellingen er satt sammen av to parallelle historier fra førjulstida i Flåklypa. Den griske investoren Knoph Swane besøker bygda for å lure til seg eierskapet i meieriet Slidre Dampysteri. Problemet er at ingen vet hvem som faktisk eier meieriet. Bestyrer Ollvar O. Kleppvold vil gjøre alt for å unngå at meieriet havner i feil hender, og han iverksetter både Solan Gundersen og Emanuel Desperados for å finne ut av eierskapet.

Samtidig rammes bygda av en rekke mistenkelige tyverier og innbrudd. Tyvene har stor apetitt for julemat og generell julehygge, og det eneste de etterlater seg er knøttsmå spor i snøen. Islandske smånisser har inntatt fjellet over Flåklypa.

Historien er fortalt i en morsom tone som burde passe både store og små lesere. Kjell Aukrust var meget beskrivende i skapelsen av sine originale karakterer, og i årets julehefte finner man plass til mange herlige detaljer fra forfatterens univers. Solan, Ludvig og Reodor kjenner alle til fra før, men det er spesielt artig å lese mer om den temperamentsfulle bestyreren Ollvar O. Kleppvold. Illustratør Capperzone bidrar med gjenkjennelige tegninger av de velkjente karakterene og manusforfatter Isachsen tar Flåklypa inn i år 2016 på en gode måte. Årets julehefte byr på både latter og julestemning.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00