Rune Christiansen fikk Brageprisen i 2014 for «Ensomheten i Lydia Ernemans liv». Så fortjent.

Han var også nominert til Ungdommens kritikerpris, og det for ei bok som i hele sin «framferd» er både varsom, langsom og udramatisk. Enebarnet Lydia Erneman har flyttet fra sine aldrende foreldre på et gårdsbruk nord i Sverige, og jobber som veterinær på en liten plass i Norge. Hun har ingen stor omgangskrets, men nyter stor respekt blant både kolleger og bøndene som ringer henne når dyr trenger hjelp. Gjennom små episoder, tanker, beskrivelser får vi innblikk i et hverdagsliv som er innadvendt, men ikke trist, begrenset, men slett ikke uten følelser. Lydia er lydhør overfor både dyr, natur og stemninger, og hun treffer også en mann som hun lever sammen med, uten at det åpner henne mer mot omverdenen. Det stillferdige hverdagslivet fortsetter.

Rune Christiansen har et poetisk, originalt og vakkert språk som gjør boka til en intens leseropplevelse. Det skapes et univers med rom for undring overfor tid, liv og død, forgjengelighet, melankoli og det å være tilfreds og harmonisk – om enn i en mental ensomhet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.