Men det har den altså. Den kom i nytt opplag i 2017, og i siste nummer av medlemsbladet til Den norske Bokklubben har den fått bred omtale.

Da jeg leste omtalen, kjente jeg igjen uhyggesfølelsen jeg hadde da jeg leste boka i 1985. Jeg har lest mange bøker i ettertid, også av Margaret Atwood, men det er få bøker som jeg har blitt så opprørt over som nettopp denne.

Canadiske Margaret Atwood tar oss med til fjern framtid, til republikken Gilead. Der lever befolkningen under et strengt regime etter at de har gjennomlevd lange tider med strålingskatastrofer, sykdommer og veldig lave fødselstall. I dette samfunnet har fanatisk religiøse grupper tatt makta og har innført et diktatur som fratar kvinner alle rettigheter.

Her møter vi blant andre tjenerinnen Offred. Hun lever som konkubine og har én oppgave: å produsere barn. Hvis hun ikke adlyder, blir hun hengt eller sendt bort for å dø. Men Offred er sterk og har livsvilje og er villig til å utfordre overmakten.

Boka er blitt både film og serie i senere tid. Og det er kanskje ikke tilfeldig, slik verden er?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.