Den første og beste av de tre lange novellene handler om å møtes på et utested ved en tilfeldighet, som kanskje ikke er så tilfeldig i det hele tatt, som det heter i novellen; «For å møte må man lete, må man framstå som man tilbyr».

Og med dette utgangspunktet beveger novellenes hovedpersoner seg ut på søken, eller legger i hvert fall opp til at et møte kan skje. Og det er disse møtene Høyer bygger opp, og alt de forteller både om oss selv, hvem vi ønsker å være, og hvem vi blir i møtet med en annen. Det er fortellinger med en egen åpenhet, som ikke lukker situasjonen, men griper tak nettopp ved sitt fravær av det stengende og avsluttende.

Som i tidligere bøker av Hegazi Høyer er det som et ønske bort fra hverdagsvirkeligheten som ligger i bunnen også denne gangen. Og det aller mest spennende er hva som skjer når mørke hemmeligheter avdekkes og normaliteten slår sprekker, Det er nettopp framstillingen av disse situasjonene som gjør lesningen til en hemningsløs nytelse. For det er uhyre stilig gjort.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.