«Sannheten om Harry Quebertsaken» av sveitsiske Joël Dicker var på årets mammut. Jeg skjønner godt at den ikke var førstevalget hvis du ønsket ei bok som du lett kan lese på senga om kvelden. Men kommer du borti denne boka, skal du gi den en sjanse. Jeg leste de første 100 sidene på et blunk da den kom i 2014.

For det er noe med denne historien. Du blir først kjent med forfatteren Marcus Goldman som ble en stjerne med den første romanen sin. Men når han skal følge opp suksessen, får han fullstendig skrivesperre.

I ren desperasjon tar han kontakt med en gammel venn, forfatteren Harry Quebert, som var mentoren hans før han slo gjennom. Kort tid etter finner politiet liket av ei 15 år gammel jente i hagen til Quebert. Marcus bestemmer seg for å renvaske vennen sin og samtidig skrive bok om det.

Om det er en krim eller ikke får mindre betydning. Underveis avdekker Marcus lag på lag av historien, og vi henger med i dette småbydramaet. Her blir vennskapet satt på en hard prøve.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.