Løytnant Aksel Størmer har et soldatliv på samvittigheten, og er omplassert til militærleiren i Messingdalen for sakte, men sikkert å avvikle leiren. Det er mørkt og dystert i den avsidesliggende bygda, både bokstavelig og mentalt.

Men Lars Mytting har et fortellerspråk som maler store, sterke bilder i hvert fall i mitt hode. De lokale menneskene, den kontaktsøkende unge jenta Størmer blir en farsfigur for, de motvillige omgivelsene fulle av hemmeligheter som etter hvert avdekker hendelser fra langt bakover i tid – alt trer så tydelig fram at det er som om en film spilles av foran øynene når man leser.

Flere anmeldere mente «Vårofferet» er en maskulin roman, nærmest dynket i våpenolje og innestengte følelser. Det er i beste fall bare halve sannheten. For Mytting strekker sitt univers langt bredere og river leseren med i gjenkjennelige følelser og troverdige skildringer av miljø og mennesker. «Vårofferet» er en meget god bok som det er verdt å ta fram igjen fra bokhylla.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.