Det er en klassisk, men frisk guttebokstil som preger hamarsingen Rune R. Moens barnebokdebut «Redd Ronny!» Rune R. Moen har arbeidet som oversetter i 15 år, og prisbelønt sådan, I høst har han gitt ut sin første egne skjønnlitterære bok. Det er blitt ei bok som skiller seg behagelig ut fra mye av det som utgis for gutter i 8- til 12-årsalderen. For det er en stund siden den klassiske realistiske gutteboktradisjonen er blitt videreført, men det gjør faktisk denne boka.

Stian og vennene hans er ganske vanlige dataspill-entusiaster, som trives best inne på gutterommet. Og skogen utenfor virker både skummel og spennende, når de må til skogs for å redde to eldre gutter. Slik er utgangspunktet for handlingen, Og gjennom ulike episoder lærer guttene noe om både naturen og seg selv. «De dødes tjern» heter et av kapitlene, og det er alltid et skremmende litterært motiv. Men samtidig ligger realismen alltid i bunnen, som når handlingen topper seg ved fossen, som ligner på Korpreiret i Løten, og som vel er noe av det mest dramatiske som naturen på Hedmarken har å by på.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.