Ingrid og Jan bor med to voksne sønner på Nordstrand. Det er utgangspunktet for en roman som er like skarp i sin avslørende kritikk som den er morsom i sine formuleringer. Og det er en ganske så sjelden kombinasjon som Nina Lykke har funnet fram til. For her er det humor med sting, og det er lov å le selv om det som skjer er alvorlig nok.

Og oftere blir en nok grepet av alvoret i framstillingen. For til tross for humoren, er det noe som står på spill i familien slik den framstilles her. Visst er deler av samtidskritikken ganske besk, men enda viktigere er det at især i skildringen ekteskapsforholdet er det et alvor og en tyngde som griper.

Framfor alt er det kombinasjonen av de ulike elementene – skarpheten, humoren og kritikken, som imponerer. Nina Lykke har funnet en form som fungerer uten å overdrive verken avsløringene eller humoren. I tillegg er det rett og slett en medrivende spennende historie om et ekteskap som går i lås.

fakta:

Nei og atter nei

forfatter: Nina Lykke

Sjanger: Roman
Forlag: Oktober
Kort om boka: Både familielivet og ekteskapet har mistet glansen. Nå røyner det på.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.