Det stemmer, jeg har skrevet om David Nicholls før. Om romanen «En dag». Men har du lest «Oss»? Gjør det!

Douglas og Connie, et middelaldrende par med sønnen Albert på 17 år, er «oss», vi’et. Det har i alle fall Douglas trodd. Albert skal flytte hjemmefra for å studere og far planlegger derfor en dannelsesreise i Europa for hele familien. Det ligger an til en fin sommer – helt til Connie erklærer at ekteskapet er over.

Ønsket om brudd kommer som lyn fra klar himmel for Douglas – og gjennom hans tilbakeblikk på parets første møte, forelskelse, sam- og foreldreliv får vi innblikk i hvordan motsetninger en gang tiltrakk hverandre. Den frie, kunstneriske Connie falt for den beskjedne forskeren Douglas. Men nå er det slutt. Det vil si, først skal Europa oppleves! Sammen.

Nicholls skriver humoristisk og fengende. Kanskje er ikke «Oss» en dyptpløyende roman som går til margen av menneskesinnet, men den er veldig gjenkjennelig i sine familiære episoder. Her er lattervekkende beskrivelser – og såre øyeblikk.

Vil Douglas og Albert noen gang finne tonen? Kan Connie forandre mening? «Oss» anbefales for alle som har en familie!

Anne Ekornholmen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.