Hilde Lindsets forrige bok «Til døden» besto av en knippe noveller som alle hadde bryllupet som sentralt motiv. Med dette som utgangspunkt, tegnet hun et variert bilde av kjærlighetens og ekteskapets vilkår. Ifølge HAs anmeldelse burde boka ha gitt henne et skikkelig gjennombrudd, og hun ble da også utnevnt av en anmelder til en av de beste novellistene i landet.

Med årets bok «Avskjeder med Judith» gis det en ny sjanse til å stifte kjennskap med en særpreget novellist. Også denne boka er formet som en sikt sammensatt novellesyklus, der hovedpersonen skildres gjennom andre menneskers forhold til henne. Det fører til en rikholdig profil, der det viser seg at alle har sitt eget bilde av Judith, enten det er datteren, samboeren, elskeren eller ungdomskjæresten. For hvert portrett framstår Judith som en stadig mer sammensatt person, og det er dette mangfoldet som er noe av styrken ved samlingen. Et spennende prosjekt er gjennomført med glød og glans.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.