Joda, romantikken er akkurat så komplisert som en bare kunne ønske seg i Tor Åge Bringsværd og Tore Hansens bildebok «Ruffen gifter seg». For utfordringene er mange, og hva slags egg skal de få, forresten?

Men som tittelen antyder, går det bra til slutt, selv når ei dragejente og en sjøorm skal forsøke å slå seg sammen på ekte Shakespeare-vis.

Men det ordner seg gjerne for Ruffen. Det har det gjort siden den første Ruffen-boken i 1972, og fortsatt synes Bringsværd og Hansen å ha et spesielt hjerte for de fantastiske skikkelsene og miljøene i denne serien. Og det er mange av skildringen som viser at Bringsværd og Hansen har hygget seg skikkelig med årets bok.

Ikke minst har Thore Hansen fått anledning til å utfolde seg rimelig fritt denne gangen. Visuelt er dette kanskje den villeste og lekreste av alle Ruffen-bøkene, ikke minst når det nærmer seg bryllup. Og skikkelig dramatisk blir det når bruden forsvinner og Ruffen må ut på redningsaksjon

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.