Boka kom ut i 2013 og forteller den sterke historien om hvordan engelske gutter og jenter i alderen tre til 14 år ble skilt fra familiene sine og sendt til Australia. Hele 3.300 barn ble på denne måten tvangssendt alene til andre siden av jordkloden etter andre verdenskrig. Men australske myndigheter så for seg at de «skulle hente» 17.000 barn hvert år. Og jeg spør igjen, hvordan i all verden kunne det skje?

I «Forvist» blir forvirringen, angsten og lengselen fortalt gjennom Jon Heather, en niåring som mistet faren sin under krigen. Moren klarer ikke å ta vare på Jon og søskenene hans. En dag pakker hun kofferten hans, sender med ham et brev og overlater han til Barnekorstoget. Trolig ble foreldrene lovet at barna deres skulle komme til et land der alt skulle bli bedre. Men ungene ble sendt til arbeidsleirer med streng disiplin og hardt arbeid. Det er samholdet med noen av de andre guttene som holder Jon oppe, men den vonde oppveksten og alle de ubesvarte spørsmålene om hvorfor han måtte dra, slipper aldri taket.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.