Krimforfatteren Sidsel Dalen, født i Elverum og oppvokst på Kirkenær, har markert seg sterkt med tre hardtslående og samfunnskritiske krimromaner, verdt å ta fram når det nærmer seg påske.

Mest kjent er hun for korrupsjons- og trafficking-romanen «21 dager» fra 2013, Men det spørs om det ikke er debutromanen og oljethrilleren «Dødelige dråper» fra 2011 som står seg sterkest, og som med sin handling fra Brasil også har det mest originale stoffet.

Begge disse bøkene, og hennes foreløpig siste roman «Nødhjelp» (2015), har journalisten Mia Mikkelsen som hovedperson; en av de mest markante kvinnelige heltene i norsk krim.

I «Dødelige dråper» flytter Mia Mikkelsen til Rio for å skrive om nordmenns kamp om kontrakter rundt det som kan være det største oljefunnet i moderne historie. Her vikles de inn i både korrupsjon og miljøkriminalitet.

Det er en kjapp roman med en kraftfull ytre handling som preger «Dødelige dråper». Sidsel Dalen legger ikke fingrene imellom i sine skildringer av ulike uhumskheter, samtidig som hun holder et stramt grep om utviklingen av handlingen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.