I 2014 ble hun nominert for Nordisk råds litteraturpris for romanen «Camillas lange netter» – ei litt utypisk bok i forfatterskapet. Med årets bok «Jente med dødningehode», som er hennes sjette diktsamling, er hun tilbake på et hovedspor i diktningen sin.

«Gravene sto tett i tett, men plutselig fant jeg en ledig plass», heter det i diktet «Jeg gir meg over til sommeren». Det er karakteristisk for ei bok særpreget av en kontinuerlig imøtekommenhet overfor det uventede og ukjente. Diktene åpner for uforutsette innsikter og opplevelser, og gjør lesningen til en oppdagelsesferd i vakkert vridde landskaper og i møter med både Jenta fra verdensrommet og Kvinna som tvinna på ei lykkesnor. Og så snart du aner kjente spor, vrir diktene seg løs og fri. Slik oppstår en frihetssøken der hvert dikt og hver tekst er både i dialog med seg selv, og løsriver seg fra seg selv. For her er det inngang på eget ansvar, og belønningen tilsvarende uventet. «Jeg føler for å gi deg en silkemjuk overflod», heter det i et dikt, og hvem vil ikke ha det?


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.