I bildeboka «Stormfugler» er det barnets møte med det skremmende og ukjente det handler om. Esters mamma har bestemt seg for at de skal flytte nærmere bestefaren, og Ester må begynne på ny skole der hun ikke kjenner noen. Det er det å bli stilt overfor en forandring som ligger i bunnen, og det er rett tema som svært mange barn nok kan kjenne seg igjen i.

Så Ester trenger en venn, som også er langt hjemmefra. En skadet fugl blir Esters venn, og i forholdet mellom barnet og fuglen gjør Jill Moursund noen av sine vareste og ømmeste skildringer av vennskap.

Det er illustrasjonene som er styrken ved boka. Men teksten fungerer fint den også, fordi den er så stram og naken at den lar bildefortellingen komme til sin rett med all sin varsomme ømhet.

Moursunds barneskikkelser har et litt ensartet uttrykk, men blir likevel stadig ulike fordi de stadig settes inn i ulike sammenhenger og miljøer.

Terningkast: 5

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.