For den som husker tida da Dagsrevyen var landets viktigste nyhetsleverandør, er det mange gode historier å more seg over i boka til Viggo Johansen. Intrigene sto i kø, og i Dagsrevyen var det flust med sterke personligheter.

Vi får også et innblikk i hvordan maktkamp preget ledersjiktet i NRK.

Bokas svakhet er at Viggo Johansen har en subjektiv framstilling med tydelige sympatier og antipatier for mange av enkeltpersonene. Det reduserer bokas dokumentariske styrke.

Dagens NRK-ledelse får lite rosende omtale. NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen og nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord anklages for å svekke Dagsrevyens posisjon ved å fokusere for mye på digital utvikling. Det liker den gamle dagsrevysjef Johansen dårlig. Dessverre peker han ikke på noen annen vei framover for NRK som nyhetsformidler.

«Her er Dagsrevyen» er en underholdende bok som gjenoppliver minnene om en rekke TV-personligheter. Men den mangler enhver analyse av medieutviklingen.

TERNINGKAST: 4

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.