Det er gjenskinn, eller minner fra eget liv, folk han har møtt, situasjoner som har gjort inntrykk. Vi kjenner fra før kort-novellene hans, som har hatt en stor grad av humor. Humoren finnes også i flere av diktene, selv om et alvor også sniker seg inn.

Og gjenskinn er det, av små hverdagssituasjoner. 80 dikt har det blitt, en del av dem som små fortellinger og refleksjoner over livet som er levd, tida som går. Det som alle kan se og de tankene vi tenker, men gjemmer lengst inne. Som for eksempel i diktet «Slåbrok og tøfler», hvor vi får en beskrivelse av en som ikke liker vinteren: «Hæn skjønne det itte – ja det er det triste. Førr tida den kjæm aldri att. Et hælvår omtrentlig har Lauritsen miste. Den tida har tungsinnet tatt.»

Vi kan vel kalle det heimstaddiktning, og i formen er ikke eksperimentell. Dette er fortellende dikt, med rytme og rim. Noen ganger kan jeg ønske meg litt mer eksperimentering med form, noe av friheten og spillerommet i diktene ville da kanskje bli større? Den bundne formen gir av og til en følelse av begrensning. Andre ganger fungerer det helt fint. Spesielt likte jeg «Skyggelys», her er vi kanskje på det mest finstemte.

Også denne boka er illustrert av Oddmund Mikkelsen med kjent strek som fungerer godt til diktene.

Dette er dikt fra ulike livsfaser og årstider. Likevel sitter jeg igjen med at det er høsten, eller livets siste fase som har opptatt Olestad mest denne gangen. Og det stemmer kanskje godt med utgangspunktet, å formidle gjenskinn – eller minner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.