Øystein Wiik nekter seg ikke mye når han hemningsløst kaster seg ut i sin egen ville verden. Tvert imot er han ganske ustoppelig i sin konstruksjon av gærne påfunn og riv ruskende tullete stunt. Egentlig er det underholdende å lese. Og jeg merker at det fenger på sitt vis, selv om sannsynlighet ikke er et aktuelt begrep i bøkene hans. Med «Dødsrytteren» har han tatt det skikkelig langt ut, kanskje fordi han ikke hadde så veldig mye å spinne på, så har han i stedet pøst på med alt som pøses kunne.

En stor del av handlingen utspiller seg blant nordkoreanere på Svalbard, der Wiik har konstruert noen grenseløse galninger. Det er ikke nødvendigvis et fiskemottak de drømmer om. Og Wiik kjører på, med det ene påfunnet mer heseblesende enn det andre. Men likevel tar det ikke helt tak denne gangen. Wiik kjenner knepene nå, og har god kontroll over formen. Men «Dødsrytteren» blir likevel ikke stående som noe høydepunkt, det blir for overfladisk denne gangen.

Terningkast: 4

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.