Kanstad Johnsen har ikke bare laget en alfabet-bok hvor bokstavene vises fram i alfabetisk rekkefølge, men pakket det inn med gøyale tegninger og en fin liten historie, om mormor og Anna som er på jakt etter eieren av en ring, i en boligblokk som har mange merkelige beboere.

Som forelder blir man alltid takknemlig når en barnebok, særlig noe så tørt som en ABC, er gjort med humor og humør. Og bokstaver er jo noe mange barn fra tidlig alder faktisk syns er gøy – inkludert husets 3-åring. Derfor var responsen derfra litt overraskende: «Det var en kjemperar bok», lød dommen». Kanskje passer boka best for de litt eldre barna, noe som i så fall er litt synd.

Boka har morsomme illustrasjoner, som er befriende lite sukkersøte. Og det er et smart grep å lage en sammenhengende historie i en ABC. Det blir heldigvis en lykkelig slutt. Uten Å avsløre for mye.

Terningkast: 4

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.